Info en advies
Tel. 0252-41 28 42

Aanwijzingen voor het gebruik van COROFIX staalfolie

U bent hier: Informatie & aanwijzingen » Aanwijzingen voor het gebruik van COROFIX staalfolie

COROFIX is een kwaliteitsproduct

COROFIX wordt -zoals al onze producten- met de grootste zorgvuldigheid vervaardigd. Materiaalfouten worden door permanente kwaliteitscontroles nagenoeg uitgesloten. Op de verwerking en de deskundige behandeling van het materiaal door de klant hebben wij geen invloed en daarom moeten wij elke aansprakelijkheid afwijzen. Voordat de folie wordt verwerkt, is het noodzakelijk uitvoerige proeven uit te voeren om te er zeker van te zijn dat COROFIX geschikt is voor het beoogde doel.

Opgelet: COROFIX is een hoogwaardig product dat echter knikgevoelig is. Omdat de staalfolie verzinkt is, dient u bij ongecoat materiaal krassen in het oppervlak te voorkomen, zodat er geen roestvorming kan ontstaan.

Stapelen

COROFIX vellen niet te hoog stapelen. Zorg ervoor dat gestapelde vellen niet kunnen wegglijden, daar het materiaal door zijn eigen gewicht en gladde oppervlak de neiging heeft te verschuiven.

Bedrukken

U kunt COROFIX het beste met zeefdruk bedrukken, omdat bij andere drukprocessen schade aan de machine kan ontstaan.

Opplakken

  • Snijd de bovenkant van de COROFIX staalfolie haaks af (als dat nog niet is gebeurd).
  • Teken op de ondergrond een lijn waar u de COROFIX folie wilt aanleggen.
  • Trek nu het siliconenpapier aan de achterkant ca. 3 cm los en vouw dit om.
  • Dit vrijgekomen vlak plakt u tegen de lijn en u drukt de COROFIX folie -door met een zachte doek heen en weer te wrijven- vast. Overtuig u ervan dat de folie op de juiste plaats zit en dat het materiaal niet geknikt is.
  • Nu trekt u het siliconenpapier op de achterkant voorzichtig weg, terwijl u gelijktijdig met de zachte doek het materiaal stevig op de ondergrond drukt. Als u over een lamineermachine beschikt, dan verdient dit de voorkeur.
  • Als u daarna een tweede baan tegen de eerste baan wilt aanleggen, snijd dan eerst de COROFIX folie op het gewenste formaat, spreid dan het materiaal uit en trek 3 cm van het siliconenpapier los aan die kant, die tegen de eerste baan moet aansluiten. Dit alleen doen is niet eenvoudig, laat iemand u daarbij helpen.

Ondergrond

Denk eraan, dat een duurzame en goede verlijming alleen dan gegarandeerd is, wanneer de ondergrond droog, schoon, vetvrij en vlak is. De ondergrond is vlak, wanneer het zeker is dat de staalfolie deze over het gehele oppervlak en niet alleen op bepaalde plaatsen raakt. Voor een goede verlijming is het bovendien noodzakelijk dat het materiaal stevig wordt aangedrukt.

Opgelet

In het verleden werden “fenomenen” vastgesteld die niets met COROFIX staalfolie te maken hebben maar alleen met fysische wetten: COROFIX op dikke hardschuimplaten (bijv. 10 mm) kunnen door het eigen gewicht van deze platen worden vervormd. Dit kan bijv. tijdens het transport gebeuren. Als u zo’n toepassing voor ogen heeft, vraag ons dan om advies.

Technische informatie over de kleeflaag

De kleeflaag onderscheidt zich door een sterke oppervlaktekleefkracht (tack) en een goede verlijming en scheurvastheid bij kamertemperatuur. Zeer goede adhesie tot alle niet polaire kunststoffen zoals bijv. polyethyleen en polypropyleen. De kleeflaag is bijzonder geschikt voor binnengebruik.

Kleeflaag: Oplosmiddelvrije acrylaatkleefmiddel

Drager: Polyesterfolie 12/µm

Schutpapier: Siliconenpapier

Totale dikte (zonder papier): 0,07 mm Lijmgewicht 60 g/m²

Temperatuurbestendigheid: -40° tot +130° C

Hechtsterkte (AFERA 4001): (N/25 mm) > 8 N na 24 uur Schuifsterkte ( AFERA 4012): (N/625 mm²) > 18 N

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. De verbinding met andere materialen of de hechting op de ondergrond kunnen door vele factoren worden beïnvloed. Met al deze factoren kan in onze proeven niet altijd rekening worden gehouden. Voer in ieder geval eigen proeven uit!

Productgroepen:
Rechtstreeks van de fabrikant
Gratis versturen*
* vanaf € 250,00 (NL + BE)
Snelle afwikkeling
Info en advies
Tel: 0252-412842